Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot


photo 15 2 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot



Platinum House is a residence in Tokyo, Japan designed by Atelier Spinoza. The narrow shape of the lot meant they needed to design up, but the interior doesn’;t just showcase that main goal: maximizing vertical space. The architects were able to achieve an interior that feels spacious by letting natural light flood every single room of the 3-story building.

There’;s not a single part of the home that feels dark or closed off. In fact it doesn’;t even feel horizontally narrow. The first floor abuts a small triangular courtyard and light comes in the floor to ceiling window and glass patio door. And, though most of the courtyard is covered by the second floor deck — the open grating lets light cascade in nonetheless. On the second floor, the floor-to-ceiling patio door and a skylight on one side both allow light to bound in. The central staircase is open so there no hallway walls close off the light. (Only simple white handrails mirror the geometry of the split floor layout.) And, the wood ceilings and interior windows make it seem as spacious and wondrous to look up as it is to look down.

;

photo 24 1 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot narrowhouse7 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot

;

narrowhouse10 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot narrowhouse9 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot narrowhouse8 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot narrowhouse3 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot narrow house 11 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot narrow house 5 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot narrow house 12 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot narrowhouse1 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot narrowhouse2 Maximizing Vertical Space And Light On A Narrow Lot

The post Maximizing Vertical Space and Light on a Narrow Lot

Leave a Comment