Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

House Under Eaves designed by MRTN Architects stands less than an hour from Auckland in a new subdivision filled with family homes and trees. Sleek and stylish contemporary house hides its residents from prying eyes, while its medium height fence surrounds the property from all sides.



Grey wood siding contrasts with darker cladding and roof and black steel window frames. The latter cut through the structure to provide enough natural light and views for comfortable modern living.


house under eaves Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

House Under Eaves

a medium fence provides the yard with boundaries Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

A medium fence provides the yard with boundaries

House’;s facade seems to consist of a few supporting walls that protrude and partially disguise the numerous windows. At the back, there is a glass backyard entrance and just a couple of gaps.

Gravel mixed with putting green surrounds the property. Wooden planters are keeping weeds contained but also at the level with the windows.

The house interior features lots of wood as well. White plastered walls balance it out, creating a more modern look. Tiles in the bath and kitchen add a different interesting element to the interior. Numerous seats take advantage of huge square windows. There is one in each room, it seems. Although the overall decor seems pretty minimal, wood texture and natural lighting do a great job giving it plenty of detail.

Contemporary House in New Zealand


the yard is filled witih flower beds Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

The yard filled with flower beds

wood clad walls give the house privacy Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

Wood-clad walls give the house privacy

minimal yard Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

Minimal yard

living area with a dining room Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

Living area with a dining room

a small patio ed area in front of the dining room leads to the green backyard Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

A small patio-ed area in front of the dining room leads to the green backyard

a long corridor ends with a cozy window seat Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

A long corridor ends with a cozy window seat

lighting is simple and functional Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

Lighting is simple and functional

another window seat in the kitchen overlooks the green landscape Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

Another window seat in the kitchen overlooks the green landscape

simple kitchen design involves corian countertops and upper shelves Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

Simple kitchen design involves Corian countertops and an upper shelf

decor accents Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

Decor accents

kitchen lighting is as functional Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

Kitchen lighting is as functional

glazed hallway is light and bright Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

Glazed hallway is light and bright

the bedroom too opens to the outdoors with a huge window Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

The bedroom too opens to the outdoors with a huge window

bath Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

Bath entrance

tiled shower stall is hidden behind the walls Contemporary House In New Zealand Combines Privacy With Openness

Tiled shower stall hides behind the walls

The post Contemporary House in New Zealand Combines Privacy with Openness

Leave a Comment